Взаємозв’язок між складовими особистісного ком- понента психологічної готовності керівників до управління педагогіч- ними працівниками та характеристиками керівників - Вознюк, А.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті пред- ставлено результати дослідження взаємозв’язку між особливостями розвитку складових особистісного компонента психологічної готовності керівників до управління педагогічними працівниками та низкою їх со- ціально-демографічних й організаційно-професійних характеристик. Представлені дані статистично доводять, що індивідуально-особистісні характеристики керівників залежать від їх посади, рівня освіти, загаль- ного й управлінського стажу діяльності, а також від статі й віку керів- ників. Встановлено, що більша частина керівників освітніх організацій наголошує на важливості індивідуально-особистісних характеристик, які пов’язані зі ставленням керівників до процесу управління педаго- гічними працівниками в цілому.