Психологія професійного і духовного становлення керівника - Жигайло, Н.І.; Карпінська, Р.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена проблемі професійного і духовного становлення керівника. В статті виокремлено професіона- лізм діяльності та професіоналізм особистості керівника. Системати- зовано теоретичні положення й підходи у визначенні професіоналізму управлінця. Запропоновано психологічні механізми формування про- фесійних якостей особистості керівника; представлено модель духовно- го становлення керівника; розроблено психологічний тренінг форму- вання духовності майбутнього управлінця. Вивчено динаміку розвитку функціонально-дієвих психологічних механізмів розвитку професіона- лізму особистості майбутніх керівників в освітньому процесі вищого на- вчального закладу.