Аналіз результатів емпіричного дослідження інтернет-залежності підлітків та юнаків - Камінська, О.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті аналізуються резуль- тати, отримані в процесі визначення інтернет-залежності підлітків та юнаків за рахунок опитування їх батьків. Визначено відмінності в отриманих показниках в залежності від статі, віку, місця проживання, рівня освіти, стажу роботи в інтернеті. Встановлено специфічні особли- вості прояву інтернет-залежності, її вплив на розвиток молодої людини, зокрема на адаптованість, соціалізованість, комунікабельність, успіш- ність навчальної діяльності, взаємодію з близькими людьми та друзями.