Психологічні особливості професійного мислення маркетологів - Кучинова, Н.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті досліджуються проблеми професійного мислен- ня фахівців з маркетингу. Розглянуто різні підходи до поняття профе- сійного мислення в психології. Висвітлено особливості маркетингової діяльності та психологічно-важливі якості маркетолога: креативність, допитливість, розвинена уява, спостережливість, комунікабельність, вміння приймати рішення в нестандартних ситуаціях, розвинута інтуї- ція тощо. Виділено складові компоненти професійного мислення фахів- ців з маркетингу: мотиваційний, змістовний, рефлексивний та творчий. Розкрито психологічні особливості професійного мислення маркетоло- га: аналітичність, стратегічність, інтегративність, системність, ергоно- мічність, творча інтуїція, винахідливість та креативність.