Вікові особливості прояву професійних деформацій в інтерперсональній сфері тренерів-викладачів фізичного виховання - Хижняк, А.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті представлено детермінанти виникнення професійних дефор- мацій у різні періоди професійного становлення. Наведено показники прояву професійних деформацій в інтерперсональній сфері тренерів-ви- кладачів фізичного виховання в залежності від вікового періоду профе- сійної діяльності, на якому вони знаходяться. Зазначено відсотковий показник прояву певних професійних деформацій у конкретних віко- вих періодах професійного шляху. Розглянуто професійний шлях тре- нера-викладача фізичного виховання як фактор стресогенного впливу на особистість та комунікативні особливості. Вікові етапи професійного становлення тренера-викладача фізичного виховання визначено як де- термінанти професійних деформацій в інтерперсональній сфері.