Семантичні характеристики професійної свідомості майбутніх учителів на етапі підготовки у ВНЗ - Чепішко, О.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
В статті представле- но результати емпіричного дослідження семантичних особливостей професійної свідомості майбутніх учителів на етапі підготовки у ВНЗ. Показано сучасний стан дослідження проблеми розвитку професійної свідомості вчителя та перспективи її вирішення. Обґрунтовано вибір психосемантичних методів у якості методів дослідження специфіки розвитку професійної свідомості майбутніх учителів. Показано дина- міку розвитку індивідуальних значень понять професійного простору у свідомості студентів І-V курсів. Досліджено особливості класифікації об’єктів світу, що виявляє динаміку привласнення професії у свідомості студентів – майбутніх учителів.