Дослідження вербального інтелекту в структурі готовності до шкільного навчання слабозорих дітей - Ахметзянова, А.И. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті пред- ставлено результати дослідження вербального інтелекту в структурі го- товності до шкільного навчання слабозорих дітей. У ході дослідження виявлено, що психофізіологічна структура інтелекту слабозорих дітей характеризується більш низьким рівнем вербального інтелекту і недо- статнім рівнем сформованості зорово-просторового сприйняття і довіль- ної організації та регуляції діяльності. Зроблено висновок, що проблема готовності до шкільного навчання потребує свого подальшого вирішен- ня в рамках розробки психокорекційних програм, рекомендацій, більш детального розгляду рівнів і вікових особливостей дітей з порушеним зором.