Психологічні аспекти вагітності жінок пізнього репродуктивного віку - Бацилєва, О.В.; Пузь, І. В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті проаналізовано психологічні особливості перебігу вагітності у жінок пізнього репродуктивного віку. Висвітлено позитивні та негативні сторони свідомого відкладення жін- кою материнства на пізній репродуктивний вік. Зазначено, що не зва- жаючи на наявність певних переваг пізнього материнства, свідоме від- кладання жінкою материнства на більш зрілий вік сприяє виникненню низки особливих медичних проблем та психосоціальних труднощів. На підставі аналізу наукової літератури та результатів експериментально- го дослідження визначено індивідуально-психологічні особливості ва- гітних жінок пізнього репродуктивного віку та особливості сприйняття ними вагітності й майбутнього материнства.