Професійний простір особистості: від ознак дисциплінарності до реальності суб’єктивного моделювання - Вірна, Ж.П. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Розгляд фено- мена професійного простору актуалізує питання теоретико-емпіричної конкретизації у вивченні локально-структурних ознак професійного життя особистості. Продемонстровано повноцінний динамізм розгляду професійного простору в його структурних ознаках, функціональних можливостях, факторах і механізмах професійного розвитку й способах його виділення та усвідомлення людиною. Наукова позиція презентації матеріалу стосується історико-психологічного аналізу уявлень, понять, теорій та концепцій психології феномена простору, де вимальовується загальна інтерпретаційна модель від окреслення дисциплінарних проя- вів зазначеного феномена до його варіантів суб’єктивного моделювання.