Психологічна модель залежності від азартних онлайн-ігор - Камінська, О.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті описано психологічну модель залежності від азартних онлайн-ігор, визначаються її спільні та відмінні риси з ін- шими видами адикції. Обґрунтовано актуальність теми дослідження, визначається місце залежності від азартних онлайн-ігор серед інших видів інтернет-залежності. Визначено специфічні особливості адикції від азартних онлайн-ігор. Чинники, що зумовлюють виникнення цьо- го виду адикції, поділено на групи. Визначено специфічні психологічні механізми, що провокують появу адикції. Описано основні підходи до профілактики та корекції залежності від азартних онлайн-ігор. Уза- гальнено та описано отримані результати, обґрунтовано цілісну струк- туру запропонованої моделі.