Духовний розвиток студентів-психологів як необхідна умова їх фахової підготовки для роботи з обдарованими дітьми - Кизим, Г.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
статті висвітлено актуальність і значущість розвитку духовності обдарованих дітей і майбутніх психологів для їх повноцінної професійної реалізації. Здійснено аналіз результатів діагностики компонентів духовності у сту- дентів – психологів різних курсів. Порівняльний аналіз особливостей духовного розвитку студентів-психологів різних курсів свідчить про певний позитивний вплив фахової підготовки на духовну сферу особис- тості студентів. Але, воднораз, треба констатувати недостатність цього впливу та необхідність цілеспрямованої корекційно-розвивальної робо- ти із певними групами студентів. Запропоновано напрямки розвиваль- ної роботи зі студентами.