Психологічні особливості підготовки викладачів перекладу в мовному ВНЗ - Кочубей, О.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття містить виклад основних напрямків в організації методичної підготовки викладачів перекладу. Концепцію методичної підготовки викладено з урахуванням багатоаспектної ді- яльності викладача перекладу, який фактично поєднує в собі спеці- альності перекладача і педагога. Перераховано низку вимог, яким по- винен відповідати кваліфікований викладач перекладу. Представлено загальні принципи організації навчання перекладу, формування в учнів перекладацької компетенції. Виклад матеріалу подано в руслі моделі, що трактує переклад як засіб міжмовної комунікації, специфіка якого визначає сукупність знань і умінь, які майбутній викладач перекладу отримує в процесі навчання. Намічено пояснювальну стратегію роботи викладача в аудиторії.