Дослідження довіри до людей і соціальної толерантності як складових соціального розвитку особистості у ранній юності - Крюкова, О.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті проаналізовано результати емпіричного дослідження довіри до людей і соціальної толерантності як складових соціального розвитку особистості у ранній юності. Виявлено особливості довіри до людей і толерантності старшокласників. Висвітлено результати порівняльно- го аналізу зазначених соціально цінних якостей в учнів міських і сіль- ських шкіл. Показано відмінності між учнями міських і сільських шкіл з цього питання. Наведено результати дослідження взаємозв’язків між довірою до людей, толерантністю та психосоціальним розвитком осо- бистості у ранній юності. Встановлено, що ранній юнацький вік є сензи- тивним для вдосконалення соціально цінних якостей, соціального роз- витку особистості.