Соціально-організаційні та психологічні особливості державного управління як одного із видів соціального управління - Куриця, Д.І.; Куриця, А.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті йдеться про державне управління як вид соціаль- ного управління. Розглядається сутність державного управління та роль державної служби, зосереджується увага на основних значеннях терміна «державна служба». Висвітлюються соціально-організаційні та психологічні особливості державного управління, зокрема йдеться про ті, котрі відображають особливості, які обумовлені вимогами до основних напрямків оптимізації функціонування державної служби та розкривають особливості, обумовлені особистістю самого державного службовця. Розкриваються основні організаційно-психологічні пробле- ми в діяльності держслужбовців, зокрема ті, що стосуються державного управління та особливостей функціонування організацій, організацій- но-психологічні проблеми, які пов’язані із діяльністю державних служ- бовців, та організаційно-психологічні проблеми, які мають відношення до взаємодії з населенням, пресою та громадськістю.