Теорія і практика іншомовної комунікативної взаємодії у підготовці майбутніх фахівців соціономічних професій - Онуфрієва, Л.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Автором статті проаналізовано проблему іншомовної комунікативної взаємодії, засво- єння іноземної мови студентами-майбутніми фахівцями соціономічних професій, яка є надзвичайно складним та багатоаспектним процесом, стрижневі компоненти якого складаються зі змістовної, операційної та мотиваційної сторін. У результаті дослідження встановлено, що суб’єкт-суб’єктна орієнтація педагогічного процесу в підготовці май- бутніх фахівців соціономічних професій висуває на перший план про- блему спілкування, а професійне використання ідеї діалогізму може надати певного імпульсу в наближенні до стратегічної мети навчання іноземній мові як розвитку здатності студентів-майбутніх фахівців со- ціономічних професій до міжкультурної комунікації та взаємодії. По- казано, що успішна реалізація зазначеної мети може досягається лише при послідовній орієнтації навчального процесу на особистісні можли- вості студента, його професійні інтереси і потреби, прагнення до само- стійності, тощо.