Особливості психомоторних здібностей юнаків-каратистів - Осика, К.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглянуто поняття та наведено характеристику психо- моторних здібностей юнаків-каратистів, зокрема силових: максималь- на статична, повільна динамічна, вибухова сила, амортизаційна сила; витривалості: загальна витривалість, спеціальна витривалість, силова витривалість; гнучкості: загальна, спеціальна, активна, пасивна; швид- кості реакції на атакуючі дії супротивника; координованості: елемен- тарна та складна, спритність, влучність нанесення ударів, рівновага. Охарактеризовано дослідження психомоторних здібностей у сучасній психології. Виділено домінуючі психомоторні здібності юнаків-кара- тистів у двобої на тренуваннях та змаганнях.