Категорія політичного лідерства як предмет психологічного аналізу - Руда, Н. Л. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті зазначається, що на особистості сучасного українського політика зосереджено підвищену увагу з боку суспіль- ства, оскільки саме лідери здатні віднайти ефективну соціально при- йнятну стратегію подолання кризової ситуації в країні, взяти на себе відповідальність за цей процес. Проаналізовано різнобічні підходи до досліджуваного феномена. Охарактеризовано результати експеримен- тального дослідження, у якому виділено психологічні якості, що мають домінувати в структурі особистості ідеального сучасного політика. Зро- блено висновок про те, що у сприйманні студентської молоді реальні по- літичні лідери виглядають абсолютно інакше, ніж ідеальні.