Використання методики кольорового вибору М. Люшера для визначення ставлення особистості до життєвого сценарію - Костіна, Т.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена аналізу можливостей використання проективного підходу (на прикладі методики «Тесту кольорового вибору» М. Люше- ра») у дослідженні відношення людини до наявного життєвого сцена- рію. Охарактеризовано позиції ставлення особистості до себе та до жит- тєвого сценарію («Я+, Сценарій+», «Я-, Сценарій+», «Я+, Сценарій-», «Я-, Сценарій-»), виокремлення яких здійснюється на основі викорис- тання методу кольорового вибору. Визначено можливості особистості щодо розуміння специфіки проявів наявного сценарію життя у відпо- відності до виділених позицій. Надано рекомендації щодо використан- ня методу кольорового вибору для дослідження особливостей сценаріїв життя людини.