Психологічний супровід педагогічної діяльності викладача фізичного виховання у професійному становленні - Хижняк, А.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті наведено результати дослідження динаміки показників загальної адап- тації та дезадаптаційних процесів особистості викладачів фізичного виховання, як діагностичної та аналітичної сторони психологічного су- проводу їх педагогічної діяльності. Розглянуто адаптаційну сферу осо- бистості викладачів фізичного виховання як основний фактор успішної професіональної діяльності у сфері фізичної культури і спорту. Визна- чено особливості зміни показників загальної адаптивності особистості, а також дезадаптаційних процесів особистості викладачів фізичного ви- ховання в залежності від гендерної відповідності.