Проблема внутрішньоособистісного конфлікту в контексті психологічних досліджень особистості - Власенко, І.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті аналізується теоретичний аспект проблеми внутрішньо- особистісного конфлікту. Дається короткий огляд підходів до проблеми в зарубіжній та вітчизняній психології. Розглянуто ключові питання проблеми внутрішньоособистісного конфлікту у зв’язку з теоретични- ми концепціями дослідників, зокрема з’ясовано передумови, причини, природу, види внутрішньоособистісного конфлікту, умови його подо- лання. Сутність внутрішньоособистісного конфлікту пов’язується з бо- ротьбою мотивів, ідей, цілей, цінностей особистості. Підкреслюється со- ціальна обумовленість внутрішньоособистісних конфліктів, їх зв’язок із загостренням суперечливих відносин особистості.