Психічний стан бездітних чоловіків, які перебувають у ситуації розлучення - Джабраілова, Г.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розкриваються особливості переживання чоловіками, які не мають дітей, такої критичної ситуації, як розлучення. Зокрема, про- аналізовано основні причини стресу і способи компенсації викликаної ним внутрішньої тривоги і напруженості, а також ряд інших параметрів психічного стану чоловіків, що розлучаються. Крім того, ґрунтуючись на наукових роботах вітчизняних і зарубіжних дослідників, розкри- та динаміка емоційного стану подружніх пар, що розлучаються, через етапізацію процесу розлучення, когнітивні й інтерактивні стратегії, залежність вищевказаних особливостей від стилю прихильності і типу розлучення.