Методологія дослідження професійної спрямованості студентів-психологів - Іванцова, Н.Б. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті описано положення концепції спрямованості особистості як динамічні тенденції, які у якості мотивів визначають поведінку людини. Деталізовано показники професійної спрямованості студентів-психологів прогностичної моделі: потреби, цінності, ставлення студентів до обраної спеціальності, характеристики мотиваційно-потребової сфери студентів- психологів, а також творчі здібності, які виявляються у навчально-про- фесійній діяльності.