Теоретико-психологічний аналіз довірливості в оперативно-службовій діяльності органів внутрішніх справ - Ірхін, Ю.Б. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті здійснено теоретичний аналіз психологічних основ форму- вання довірчих відносин у діяльності органів внутрішніх справ з пози- цій макровиміру. Розкрито сутність довірчості як провідного компонен- ту оперативно-службової діяльності органів внутрішніх справ України. Констатовано, що поточний стан традиційного підходу до теоретичних засад формування довірчих відносин в оперативно-службовій діяльнос- ті міліції потребує технологічного регулювання. Визначено оптимальні шляхи налагодження партнерських відносин з населенням, установ- лення, розвитку й підтримання довірчих відносин з об’єктами опера- тивно-службової діяльності. Визначено психологічні засади довірчості в дискурсі правоохоронної діяльності.