Дослідження конституційної репрезентації як детермінанти формування копінг-стратегій особистості - Йолич, С.М.; Корнієнко, І.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті обговорюються результати дослідження тілесності і меха- нізмів її впливу на розвиток опанувальної поведінки особистості, а саме: суб’єктивної значущості для індивіда його тілесної структури, поведін- кових стратегій та механізмів подолання стресу, а також, діагностика захисних механізмів, які на рівні підсвідомості впливають на форму- вання копінг-поведінки особистості та відношення особистості до свого внутрішнього «Я». Кореляційний аналіз отриманих даних та порівнян- ня результатів дослідження різних вікових груп респондентів на основі критерію U-Манна Уїтні.