Психологічні особливості використання гумору медичними працівниками - Кліманська, М.Б. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Представлені результати емпіричного дослідження стильових осо- бливостей гумору медичних працівників. Встановлено схильність до надання переваги афіліативному та агресивному стилям гумору. Визна- чено вищий рівень таких психологічних характеристик, як невротич- ність, депресивність, фемінність, симптому емоційного вигорання «за- гнаність в клітку» та уникнення у використанні самопідтримувального гумору у медичних працівників з високим рівнем використання гумору як ресурсу подолання стресу. Визначено психологічні особливості осіб, які мають полярні показники за різними стилями гумору. Емпірично обґрунтовано класифікацію досліджуваних залежно від особливостей використання різних стилів гумору.