Реконструктивная психотерапия в клинической психологии - Максименко, К.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті здійснено огляд проблеми співвідношення теоретичних концепцій особистісного «Я» і специфіки примінення реконструктивної психотерапії в клінічній психології. Починаючи з робіт У.Джемса і до сучасних досліджень прослідковується динаміка розуміння людиною самої себе і вплив хворобливих станів на деструкцію особистісного «Я». Уточнюються цілі психокорекційної і психотерапевтичної роботи з па- цієнтами залежно від первинних, вторинних і третинних рис, а також від нозологічної специфіки і етіології страждання. Аналізується вза- ємодія декількох груп факторів, притаманних для психотерапії.