To the issue of future socionomic specialists’ professional personality formation - Onufriieva, L.A. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
статті акцентується увага на проблемі становлення особистості професіонала майбутніх фахівців соціономічних професій. Встановле- но, що пізнання студентами-майбутніми фахівцями соціономічних про- фесій себе і формування на цій основі певного ставлення до себе як до майбутнього професіонала, самоствердження і зміна самооцінки спри- яють становленню особистості і професійному зростанню особистості майбутнього професіонала. Доведено, що важливою для розвитку осо- бистості професіонала і професійної діяльності є гармонія особистісної й професійної зрілості суб’єкта праці, яка уможливить розвиток осо- бистості в діяльності, формування і становлення еталонної концепції «Я-професіонал», самоствердження, самореалізацію і повну адаптацію особистості професіонала до соціального і професійного середовища. Встановлено, що розвиток особистості професіонала майбутнього фа- хівця соціономічних професій детермінує професійна діяльність, яка є і засобом формування суб’єкта діяльності, може стати потребою, ціллю, цінністю і сенсом життя.