Хронопсихологічне прогнозування перебігу нефроурологічних захворювань - Савенкова, І.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті представленo результати дослідження прояву «С-метрики» на прикладі нефроурологічних розладів у різні періоди хвороби. Експериментально доведено, що місце найменшого опору виявля- ється найбільш враженим наприкінці тривалого великого біологічного циклу або його тривалих чвертей. Результати дослідження переконують, що у різних індивідів їх «переважаюча» хвороба проявляється з певною «С-періодичністю». Отримані результати дослідження дозволили встано- вити систему взаємозв’язку і взаємозалежності прояву психосоматичних захворювань від хронопсихологічних особливостей суб’єкта.