До проблеми самореалізації педагога - Сирова, Г.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядається процес самореалізації вчителя. Досліджу- ються особистісні якості, необхідні для успішної професійної самореа- лізації. З’ясовано зміст та специфіку поняття самореалізації. Наведено аналіз теоретичних підходів щодо феномена самореалізації. Встанов- лено, що формування самореалізації визначається рівнем певних пси- хологічних якостей особистості. У дослідженні представлені емпіричні результати, за допомогою яких виокремлені тенденції розвитку майбут- нього вчителя, які виступають детермінантами процесу його самореалі- зації. Отримані дані допоможуть намітити шляхи корекційної роботи зі студентами в період навчання у ВНЗ.