Влияние психофизиологических показателей на показатели результатов психологического тестированная - Бабаенко, Т.П. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті представлені результати дослідження впливу психофізіо- логічних показників на показники психологічного тестування. Надано аналіз впливу показників електроенцефалограми лівої і правої півкулі на індивідуально - типологічні особливості особистості. Увага приділена ана- лізу певних зв’язків - відносин між показниками електроенцефалограми і факторами психологічної методики Пятифакторная особистісного опи- тувальника МакКрае - Коста «Велика п’ятірка». Отримані результати дослідження лягли в основу математичного моделювання. Вивчаючи нейрофізіологічне забезпечення психічних актів і станів необхідно вияв- ляти спеціалізацію півкуль головного мозку. Математичне моделювання можна вважати коректним підходом у визначенні латералізації.