Формирование коммуникативной компетентности будущих логопедов как необходимое условие подготовки к речевому развитию детей - Болтакова, Н.И. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядається значення професійної підготовки логопедів до мовного розвитку дітей, і фактори, які впливають на її результатив- ність. Головним при комунікативній технології навчання є зміст мов- ної поведінки, яке складається з усвідомлення мовної ситуації і мовних вчинків. Показано, що мовна підготовка фахівців набуває особливого значення: не знаючи розвитку і функціонування мовної системи в нор- мі, неможливо професійно грамотно займатися корекцією мовних роз- ладів різного виду. Все це диктує необхідність особливої організації викладання для студентів, що навчаються за напрямом «Спеціальна (дефектологічна) освіта».