Розвиток творчого ставлення дошкільників до оточуючого їх світу - Кордунова, Н.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті проаналізовано теоретичні підходи й представлено опис емпіричного дослідження проблеми розвитку творчого ставлення до- шкільників до оточуючого їх світу. Встановлено, що відпрацювання схем орієнтації в предметних діях і їх взаємозв’язках, що має спочатку розгорнутий характер і яка закриває орієнтацію на соціальні відносини людей, є необхідним етапом побудови внутрішнього плану дій, розвитку образного мислення, яке дозволяє через ступені інтеріоризації зовніш- ніх дій перейти до нової, більш складної схеми засвоєння соціальної поведінки. Цей перехід починає здійснюватись на межі раннього і до- шкільного віку, знаменуючи собою появу рольової гри, спрямовує твор- че ставлення дітей до оточуючого їх світу.