Проблеми професійного відбору працівників правоохоронних органів - Корсун, С.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті викладено історичні передумови виникнення професій- ного відбору. Проведено аналіз сучасного стану професійного відбору та використання наукових критеріїв і правових підходів до вирішення питань відбору. Встановлено, що з виникненням нових професій у пра- воохоронній сфері постає і питання наукового пошуку та нормативного закріплення критеріїв професійної придатності кандидатів на відповід- ні посади. Адже виконання професійних обов’язків працівником, що за своїми особистісними якостями відповідає вимогам професії, принесе набагато більше користі і професії, і працівнику, ніж виконання їх пра- цівником, який змушений переборювати свою, невідповідність вимогам професії.