Збагачення громадської думки: закономірності та критерії - Підгірна, І.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядається проблема процесу збагачення громадської думки. Підкреслюється значення правильної організації обговорення актуального питання. Вказуються правила, за якими воно має проводи- тися. Наводяться критерії адекватності інформації, що має бути пред- ставлена при збагаченні громадської думки, та когнітивні процеси, що супроводжують розширення образу об’єкта в уявленні людей. Аналізу- ються об’єктивні та суб’єктивні чинники формування образу об’єкта в уяві громадськості. До об’єктивних чинників віднесено характеристики середовища та інформації, що подається, до суб’єктивних – особистісні особливості громадян.