Символ «огня» в его архетипическом содержании - Сиренко, А.С.; Яручик, Е.Ю. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті досліджуються категорії архетипу і, зокрема, архетипу «вогню» в аспекті його представленості в науковій літературі. Аналіз малюнкової продукції відкрив перспективи виявити неусвідомлювані аспекти психіки, що репрезентують архетип вогню. Аналіз архетипу «вогню», є надособистісною освітою і практично не існує, крім суб’єкта, в функціональних параметрах. Окрім того, архетип виступає в якості інстинкту, який надає допомогу суб’єкту в візуалізації змісту психіки.