Проблема самоактуалізації у студентському віці - Чуйко, Г.В.; Комісарик, М.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті зроблено спробу проаналізувати зміст понять «самоактуа- лізація» та «самореалізація» й емпірично виявити співвідношення рів- ня самоактуалізованості студентів з їх особистісними рисами. Отримані результати відображають теперішню ситуацію для опитаних: вони част- ково життєстійкі, намагаються самі вирішувати свої проблеми, достат- ньо емоційно стабільні, відкриті, комунікабельні та креативні, перебу- вають у процесі самоактуалізації, в основному – на середньому її рівні, проте це не може бути свідченням ні подальшого розвитку вказаних по- казників, ні абсолютної усвідомленості студентами як діагностованих у них особистісних характеристик, так і власне процесу і складових само- актуалізації.