Когнітивно–стильові детермінанти творчого мислення людини - Вакарєв, Є.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглянуто структурнофункціональні взаємозв’язки між параметрами креативності особистості та когнітивними стилями. Емпірично доведено, що когнітивні стилі обумовлюють прояв креатив ності особистості: параметри дивергентного мислення залежать від виразності гнучкості пізнавального контролю, широкого діапазону еквівалентності та імпульсивності.