Розвиток поняття розуміння в рамках психологічної герменевтики (історичний огляд) - Ванда, Н.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Досліджується динаміка розвитку поняття “розуміння” в рамках герменевтичного методу. Показано нерозривний зв’язок теорії розуміння та герменевтики. Прослідкований шлях становлення герменевтики як напрямку психології та розглянуто бачення розуміння різними дослідниками.