Толерантність як фактор уявлень студентів про норми поведінки в міжособистісному конфлікті - Володченко, М.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті представлено аналіз результатів емпіричного дослідження впливу толерантності особистості на уявлення студентів про норми поведінки в міжособистісному конфлікті. Аналіз отриманих даних свідчить про виразний зв’язок рівня толерантності особистості із типом уявлень студентів про норму поведінки у міжособистісному конфлікті. Рівень толерантності помітно вищий у студентів з продуктивним типом уявлень, порівняно з представниками непродуктивного типу уявлень. Водночас залежність ”чим вищий рівень толерантності, тим більш продуктивними є уявлення про норми поведінки у конфлікті” підтверджується лише в обмеженому діапазоні.