Концепция креативности в структуре жизненной самоорганизации личности - Иванченко, А.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті обґрунтоване положення, що в структурі життєсамоор ганізації особистості креативність є стрижневим компонентом. Уперше креативність особистості проаналізована як творча динамічна внутрішня спрямованість, що завдяки чому людина отримує кращий рівень життя, що включає підвищення всіх емоційноенергетизуючих і психо фізіологічних параметрів, які виступають як здоров’язберігаючi показники функціонування організму. Розроблено узагальнюючу теоретикоконцептуальну модель та операційний механізм креативності. Наголошено, що початок студентства – унікальний період для ініціації креативності як життєстверджуючої стратегії та духовноціннісного орієнтира.