Дослідження й розробка методологічного діагностування процесу самодетермінації особистості - Капустюк, О.М.; Пастушенко, В.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті представлено результати направлені на виявлення моментів, які впливають на рівень прояву самодетермінації особистості. Ви окремлено перелік особистісних детермінант, що зумовлюють специфіку функціонування процесу самодетермінації особистості. Розглядаються чотири рівні прояву самодетермінації особистості: високий, достатній, слабкий рівень та повна відсутність прояву самодетермінації.