Дослідження комунікативної діяльності особистості: мета, завдання, функції - Проскурняк, О.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Аналізуються поняття комунікативної діяльності, її структурні елементи, визначення мети, завдань і функцій комунікативної діяльності у працях відомих психологів. Визначено три групи завдань кому нікативної діяльності. Зазначається, що на реалізацію комунікативних завдань впливають зовнішні та внутрішні умови; цілі та мотиви комунікативної діяльності особистості визначаються суспільними умовами життя, виробничими, навчальними, ігровими відносинами. Доводиться, що через комунікативну діяльність здійснюється задоволення потреб особистості у взаємодії з оточуючими, її само реалізація.