Ціннісні орієнтації як механізми регуляції поведінки особистості - Чіп, Р.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті аналізуються різноманітні підходи вітчизняних і зарубіжних вчених до дослідження проблеми цінностей та ціннісних орієнтацій особистості. Зосереджується увага на психологічних особливостях і функціях ціннісних орієнтацій як механізму регуляції поведінки особистості. Розглядаються наукові позиції сучасних дослідників щодо взаємозв’язку цінностей та ціннісних орієнтацій, їх місця у структурі особистості.