Картина світу особистості в юнацькому віці як психологічна проблема - Дячук, І.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена дослідженню особливостей картини світу особистості в юнацькому віці. Окреслено різні підходи до розуміння поняття “картина світу”, названо структурні компоненти, розглянуто механізми її формування та функції. Розкрито особливості картини світу юнака в контексті побудови суб’єктивної картини. Відмічено, що картина світу юнака містить “серцевину”, спільну для членів соціальної групи, до якої він належить. Підкреслено відмінність картини світу особистості у юнацькому та дорослому віці.