Кольорово–асоціативний експеримент як показник адаптаційного потенціалу молодшого школяра - Крюкова, Л.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття містить результати вивчення особливостей емоційної сфери першокласників та її вплив на рівень адаптації учнів. Вивчено позитивні та негативні тенденції даної сфери. Було прослідковано динаміку розвитку емоційної сфери дитини і особливості її впливу на адаптаційний потенціал в молодшому шкільному віці. Для дослідження емоційної сфери особистості першокласників було використано проективний тест особистих відношень, соціальних емоцій і ціннісних орієнтацій “Будиночки”. Зроблено висновок про рівень адаптації в залежності від якості розвитку емоційної сфери.