Концепт “моральне виховання” у сучасній парадигмі формування особистості дошкільника - Лохвицька, Л.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядається сутність узагальненого визначення поняття “моральне виховання” стосовно дітей дошкільного віку в контексті їх особистісного зростання. Розкрито особливості становлення особистості дошкільника у поглядах класиків зарубіжної і вітчизняної психології та сучасників. Подано основні концептуальні позиції щодо єдності процесів морального виховання і формування особистості на етапі дошкільного дитинства. Визначено вплив міжособистісних взаємин на формування морального досвіду дошкільників.