Природа виникнення, теоретичні та практичні аспекти дослідження конфлікту - Співак, В.І.; Онуфрієва, Л.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття розкриває питання конфлікту: природу його виникнення, теоретичний та практичний аспекти дослідження. Конфлікт, як зіткнення протилежно спрямованих інтересів, позицій, думок чи поглядів учасників взаємодії, виникаючи в різних сферах людського буття, водночас може бути явищем соціально’психологічним, економіч’ ним, політичним, приватно’інтимним тощо. У статті подано психологічну структуру конфліктів, статичну та динамічну моделі конфлікту.