Тенденції розвитку психологічної готовності майбутніх учителів до інтерактивної взаємодії з учнями за традиційних умов навчання - Терещенко, В.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті проаналізовано особливості психологічної готовності майбутніх учителів до інтерактивної взаємодії з учнями за традиційних умов навчання. Враховуючи дані аналізу досліджень психологічної готовності до професійно#педагогічної діяльності, серед комплексу особистісних якостей, важливих при організації інтерактивної взаємодії з учнями, було виділено мотиваційний, когнітивний та праксичний компоненти. На основі результатів емпіричного дослідження виявлено, що переважна більшість досліджуваних майбутніх педагогів (63,0%) мають середній рівень психологічної готовності до інтерактивної взаємодії з учнями. Високий і низький рівні цієї готовності зафіксовано приблизно у однакової кількості досліджуваних (19,5% та 17,5% відповідно).