Експериментальна перевірка ефективності програми формування професійного іміджу прикордонника - Торічний, В.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті подається загальна характеристика формувального експерименту щодо покращення складових професійного іміджу прикордонників; розкриті основні результати формуючого впливу; з’ясовано, що формуванню професійного іміджу прикордонників сприяє програма, яка включає такі етапи: мотиваційно!орієнтовний; когнітивно! рефлексивний; корекційно!розвивальний; заключно!результативний; виявлено, що покращення складових професійного іміджу прикор! донників зумовлює позитивні зміни в показниках, що характеризують стан їх особистої безпеки.