Особливості цільової спрямованості особистості на різних етапах онтогенезу - Шандро, І.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті представлено результати дослідження особливостей когнітивного, емоційного та поведінкового компонентів цільової спрямованості особистості на різних етапах онтогенезу. Наведено змістовні та динамічні характеристики зазначених компонентів цільової спрямованості. Показано, що цільова спрямованість особистості є сформованою вже у підлітковому віці та змінюється в процесі набуття особистістю життєвого досвіду, обумовленого закономірностями проходження особистістю стадій фізіологічного та соціального онтогенезу.